Newborn shoot

Het kiezen van een newborn fotograaf kan een belangrijke en intieme beslissing zijn. De komst van jouw baby is immers een grote mijlpaal in jouw leven. In de periode van net bevallen zijn en de onzekerheden die daarbij horen wil ik graag dat je je op je gemak voelt en biedt ik je het vertrouwen dat je in deze tijd goed kan gebruiken. Dat is waarom ik jullie newborn shoot zo makkelijk en comfortabel mogelijk zal maken voor jou en jouw kleintje.

“I take photo’s for you as a return ticket to a moment that will faid otherwise”

Veel gestelde vragen over newborn fotoshoots

Voor de newbornshoot zijn er 2 pakketten beschikbaar. Deze variëren in prijs. Je kunt kiezen uit het classic-pakket of het premium-pakket. Klik hier voor meer informatie.

Het is aan te raden de newbornshoot al tijdens u zwangerschap tijdig te reserveren dit kan telefonisch of via het contact formulier. Ik heb vaak meerdere shoots en reserveringen al vooruit geboekt. Wanneer u dus last minute besluit om jullie newbornreportages door mij te verzorgen kan het zijn dat ik al volgeboekt ben.Mocht u toch op het laatste moment bij mij terecht komen, dan doe ik uiteraard mijn uiterste best om u toch nog van dienst te kunnen zijn.

Een babyfoto met broer of zus mag natuurlijk niet ontbreken in de reportage*. Let wel op, dit kan nog wel eens een flinke uitdaging zijn (afhankelijk van de leeftijd). Iedereen kent de uitspraken: ’2 is nee” en “3, wil ik niet”. Ik heb door mijn eigen kids en ervaring in mijn vak een  flink assortiment aan onderhandelingsopties, maar laten we niet vergeten dat de shoot draait om de nieuwste aanwinst van jullie gezin.

*Deze optie is alleen beschikbaar bij het Premium pakket

Als trotse ouders is er zeker de mogelijkheid om enkele foto’s te maken van jullie en jullie baby. Bij het pakket premium newbornshoot pakket is hier alle ruimte voor zodat jullie kunnen stralen op een mooie familiefoto.

Voorafgaand aan de shoot is het handig dat we de shoot kunnen beginnen met een zo tevreden mogelijke baby. Je kunt jouw kindje lekker in bad doen zodat deze al lekker rustig is geworden. Voor wat betreft de kleding is het handig rekening te houden dat het makkelijk uit kan. Dit is het handig voor het aan- en uitkleden. Indien mogelijk zou het fijn zijn om voorafgaand aan de shoot in de studio te voeden. Maar dit hoef je nu niet allemaal te onthouden. Ik stuur voorafgaand aan de shoot een brochure met voorbereidende informatie, deze kun je rustig  doorlezen. Wil je toch al graag wat meer informatie dan kun je deze hier downloaden.

Het is zeker mogelijk om een newbornshoot op locatie (bijvoorbeeld aan huis) in te plannen*. Op deze manier kunnen jullie lekker thuis blijven en wordt alles voor jullie geregeld.  Ik kom dan met alle benodigde spullen naar jullie toe. Hiervoor heb ik alleen een lichte kamer nodig die makkelijk op de juiste tempratuur te krijgen is. De ruimte hoeft hiervoor niet groot te zijn. Vaak is de babykamer groot genoeg. Het kan wel voorkomen dan ik dan met de meubels moet schuiven om genoeg ruimte te creëren.

*klik hier voor meer informatie over de kosten van de shoot op locatie.

Een newbornshoot kan soms tot wel 4 uur duren. Dit zit hem niet in het maken van de foto’s maar in het tevreden maken en houden van jouw kindje. Het mooiste is als u kindje slaapt voor de foto’s en dit kost tijd en geduld. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere settings tijdens de newbornshoot. Jouw kindje zal dan van de ene setting weer naar de andere setting gelegd worden. Dit om je een mooie variatie aan beelden te kunnen bieden.

Ja dit kan zeker! Ik ben professioneel opgeleid en heb genoeg ervaring om hier mee om te gaan. Daarnaast was mijn zoontje zelf een huilbaby tot na zijn 1ste jaar dus ben ik niet zo snel van mijn stuk te brengen. Het streven is om jouw kindje slapend op de foto te zetten, dit lukt bijna altijd! Maar mocht dit onverhoopt niet lukken dan kunnen we nog steeds (met wat meer tijd en aandacht) prachtige beelden creëren met als eindresultaat een schitterende newbornreportage.

Geen enkel probleem, dit hoort erbij. Veel baby’tjes hebben hormoonbultjes, baby-acne of kleine krasjes (door nageltjes). In de nabewerking werk ik dit allemaal netjes weg zodat er een gaaf huidje op beeld komt te staan.  Uiteraard bewerk ik alleen de tijdelijke plekjes.

Alle geselecteerde foto’s worden individueel nabewerkt om de beelden te optimaliseren en de kwaliteit te kunnen bieden die jullie van mij mogen verwachten.  Dit kost natuurlijk de nodige aandacht en tijd maar desondanks probeer ik de foto’s na betaling binnen 2 werkweken te leveren zodat jullie als trotse papa en mama ze snel kunnen delen met jullie omgeving.

Dit gebeurt met regelmaat en is “part of the job”. Geen probleem! We maken het schoon en gaan weer verder.

Baby fotoshoot boeken

Het is aan te raden de newbornshoot al tijdens u zwangerschap tijdig te reserveren. Ik heb vaak meerdere shoots en reserveringen al vooruit geboekt. Wanneer u dus last minute besluit om jullie newbornreportages door mij te verzorgen kan het zijn dat ik al volgeboekt ben. Mocht u toch op het laatste moment bij mij terecht komen, dan doe ik uiteraard mijn uiterste best om u toch nog van dienst te kunnen zijn.

newbornshoot oud roze

Meer informatie?

Benieuwd naar de mogelijkheden of beschikbaarheid?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.